Szeretet

A kikapcsolódás feltölt

Ki kell, hogy kapcsoljunk, ha nehéznek és monotonnak tűnik a világ számunkra. Nem lehetünk folyton a mókuskerékben megállás nélkül, mert teljesen elfáradunk és nem fogjuk bírni az iramot, amit diktál nekünk. 

Mikor minden összejön és kezdjük úgy érezni, hogy kimerülünk, fáradunk, akkor a testnek, a szervezetnek kell a kikapcsolódás, pihenés. Ilyenkor kell egy hosszabb szabadságra menni és beiktatni egy kis nyaralást, kirándulást, ami feltölt minket teljes egészében. A kettesben töltött idők is szuperek lehetnek, a lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat az adott helyzetben, pihenésben. A nyaralásnak nagyon-nagy feltöltő ereje van főleg, ha olyanokkal megyünk és vesznek minket körül, akikkel jól érezzük magunkat. Legyen szó hosszabb, vagy rövidebb időről, ezek biztosan kikapcsolnak majd minket. Nincs is jobb érzés, mikor távol az otthontól egy új környezetben, helyen vagyunk és csodáljuk a tájat a látványosságokat. Mindennek meg van a maga szépségé és bája, legyen belföldi vagy külföldi az úti cél. Bárhol meg lehet találni a szépet és az érdekességet, csak nyitott szemmel kell járni. 

Betegként, már megtapasztaltam, hogy milyen mikor nem úgy tudunk utazni, ahogy azt mi szeretnénk vagy, hogy milyen mikor fel kell készülni mindenre, nehogy gond legyen közben. Nem egy egyszerű dolog, ha problémánk van, de ilyenkor jó, ha kitudunk kapcsolni és egy kicsit lazítunk. Ez az idő, kell a testnek és léleknek is egyaránt szüksége van rá. Pozitívan fog ránk hatni, még ha csak pár napra is megyünk és itt nem kell távolibb úti célokra gondolni, bőven elég, ha a belföldi viszonylatokat nézzük. Készítsük össze a plusz csomagunkat, a gond esetére, legyen nálunk minden olyan, ami kelhet ezekben az időkben. Ezekre gondolok: fájdalomcsillapító, görcsoldó, savlekötő, emésztés segítő, puffadáscsökkentő, hasfogó stb. (A csomagunk tartalma, minden betegségnél más.) Ez a kis pakk, egy biztonságérzetet nyújt nekünk, hogy tudjuk, ha gond lenne nálunk van minden, amit otthon is alkalmaznánk, így már nyugodtabban indulunk útnak és tudunk a pihenésre koncentrálni. Ne habozzunk vágjunk bele, még ha nehezen is megy az elején, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat és ki tudjunk kapcsolni. 

Az utóbbi időben nekem is összejött minden és már éreztem, hogy kell a lazítás, feltöltődés. Szerencsémre terveztük a nyaralásunkat, így nem kellett sokat várnom, hogy végre kikapcsoljak. Nem indítottam zökkenőmentesen ezt az időszakunkat se, mert a nyaralás előtt 1-2 héttel elkezdtem elég rosszul lenni. Az a fránya epekő nem bírt magával és be-be durrant. Szerencsére sikerült, annyira jól lennem, hogy eltudjunk menni a várva várt pihenésre. Az úti célunk most belföld volt és azon belül: Balatonfenyves. Én izgatottan vártam az indulás napját és bíztam benne, hogy minden szuper lesz és jó idő vár ránk. Most a barátainkkal együtt töltöttük a nyaralásunkat, pihenésünket és fedeztük fel a Balaton környékét. Nem is kellett ennél több, csak az, hogy végre lazítani tudjak és élvezzem minden egyes percét. Az én felkészülős pakkom is a táska alján lapult, de nem kellett alkalmaznom, aminek nagyon örültem. Végre egy kicsit szabad lehettem, gondmentesen. Minden napra terveztünk programokat és nagyokat kirándultunk, amit szuper ebéddel koronáztunk meg, a Csalogány Étteremben. Aki tervezi, hogy ellátogat Balatonfenyvesre, vagy csak a környéken jár, annak szívből tudom ajánlani. Bőséges kínálattal, ízletes és finom fogásokkal, közvetlen a part közelében található, ez a szuper kis étterem. Mi nagyon szerettünk ide járni és az estéket is itt töltöttük, pár koktél kíséretében.

Jó volt végre kiszakadni a hétköznapok zajából és egy kicsit lazítani, még ha csak pár napról is volt szó. Szerintem mindenkinek egy plusz löketet, feltöltődést adott ez a kis kiruccanás. Vagyis inkább azt írnám, akkor semmi másra nem volt szükségem, csak erre a kis időre, amit magamra szánhattam. Kikapcsoltam teljes egészében és csak magara figyeltem, arra, hogy lazítsak és feltöltődjek. A testem és lelkem is kicsit megpihent és újult erővel tért vissza a megszokott mókuskerékhez. A nyaralás alatt gazdagabb lettem, élményekkel, emlékekkel és új helyekkel, amiket örökre megőrzők majd és felidézhetek, a nehezebb időszakokban. 

Csodálatos érzés, mikor önfeledten ki tudunk kapcsolni, bizonyos helyzetekben és úgy formáljuk a kikapcsolódást, hogy az nekünk egy pozitív pluszt tudjon adni. Lehet, nehezen indul az elején az egész és lesznek akadályok, de mikor már ott vagyunk, akkor csak az számít, hogy a legjobb legyen nekünk és teljesen fel tudjunk töltődni. 

Fotó: Dominika Roseclay a Pexels oldaláról.

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  27 hozzászólás

  • Klaudi

   Nagyon tetszett ez a bejegyzésed is! 🙂
   Hasonlón gondolkoztam már én is írni erről, de nem tudom mennyire jó ötlet-e ez mert most kizárólag hallássérült szempontjából írnám ezt le. 😀 Bár idén nem mentünk nyaralni amit nem is bánok egyébkén. 🙂 Mi kicsit máshogyan szoktunk kikapcsolódni a párommal, vagy egyedül. 😀 Ha haza is megyek, akkor is viszem magammal a kis pakk csomagomat, mint te is írtad, hogy neked is megvannak a kis csomagjaid, de hál istennek nem volt rá szükséged, amelynek nagyon örülök! 🙂 Örülök annak is, hogy a epeköved nem rondított bele a nyaralásotokba, hanem pont sikerült elutazni egy pár napra és kipihenned ezt a hosszú-hosszú és küzdelmes, fáradt napjaidat. Remélem sikerült alaposan kipihenned magadat! 🙂

   Mindenkinek jár a pihennés! Neked is! <3

   Klaudi

  • Fekete-Virág Virgínia

   Örülök, hogy sikerült gondtalanul kikapcsolódnod 😘 Sok ilyet kívánok még neked 😊

  • Jakó Judit

   Szeretek kikapcsolódni. Elengedni magam, kiszakadni a mindennapokból. Szerintem az embereknek rendszeresen be kellene iktatni. Azt persze, hogy kinek mit jelent a kikapcsolódás, és a lazítás nézőpont kérdése.

  • Zsanett

   Mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás, főleg ezt úgy lehet elérni hogy kiszakad az ember a hétköznapokból. Nekem mindig az kell hogy új helyeket ismerjek meg, akár új kultúrát. Nekem az utazás hozza meg azt a feltöltődést és énidőt igazán, főleg ha másik országba van szerencsém ellátogatni. ❤️

   • Petra

    Elképesztően fontos, hogy elegendő időt hagyjunk magunknak kikapcsolódni, feltöltődni. Nem csak az akadályokat vesszük utána könnyebben, de az egészségünkre is jó hatással van. És nem csak a nyaralás, de akár a hétköznapokba beiktatott otthoni énidő is sokat tud ebben segíteni.

  • Venczel Vivien

   Szuper cikk lett! Imádok kikapcsolódni és feltöltődni. Olykor-olykor szüksége van rá mindenkinek. 😊

  • Eszter

   Nagyon jó írás, örülök, hogy úgy is telt, ahogy szeretted volna. ❤
   Az ember érzi ,ha szüksége van minőségi mennyiségi pihenésre, kikapcsolódásra. Ezt pedig azzal töltse amivel szeretné és akivel szeretné. Nekem pl a szünetben jól esett, hogy egy hétig délutánonként egyedül voltam itthon és nem csináltam semmit csak sorozatoztam. Nagyon jó volt. Tényleg csak pihentem.

  • Amy

   Nagyon jó lett az írás, és egyetértek veled, néha tényleg kell egy kikapcs. És örülök, hogy sikerült komolyabb fájdalom nélkül kipihenned magad, nem kellett az epekő miatt sem aggódnod 🙂

  • Ninaa

   Örülök, hogy végül sikerült ez a kiruccanásotok, örülök, hogy sikerült feltöltődnöd. A nyár a legjobb alkalom arra, hogy az ember kikapcsolódjon és valóban… mindenképp kell egy-két ilyen alkalom, nehogy belebolonduljunk a monotonitásba. 🙂 Szuepr írás, mint mindig!

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük