Elfogadás-feldolgozás

Adj egy kis időt MAGADNAK!

Az idő csak forog és meg sem áll, szinte elesik benne az ember, de ő csak tekeri azt a kereket, nem nézve, hogy mi mit szeretnénk. Néha időnk sincsen arra, hogy levegőt vegyünk és kicsit pihenhessünk, mert a ritmusát át kell vennünk, hogy talpon maradhassunk. A forgása folytonos és egyenletes, szinte az ember bele bolondul az egész rendszerbe, de így lesz teljes az életünk, az érzéseink és a gondolatok. Néha jó lenne megállni és pihenni, de nem lehet, hiszen magába szippant minket a forgás és akkor nincs megállás, csak akkor, ha túl vagyunk mindenen, ami előttünk van még és ami ránk vár.

Mindenen túl lenni, nem olyan egyszerű, ahogy azt sokan szeretnék és elképzelik, hiszen mindenhez idő kell, néha nagyon is sok. Az egész folyamatot, nagyon nehéz irányítani és azt mondani neki: hogy gyerünk legyünk már túl rajta, nekem ennyi elég volt már. Sajnos az idő mindent megváltoztat, felborít és erősen irányít, ha nem figyelünk rá. Mindennek meg van a helye, ideje a miértje, hogy miért és hogyan történik az életünkben, még ha ezeket nem is látjuk akkor igazán át. Egy hatalmas nagy türelemjátékot vívunk önmagunkkal, az emberekkel és próbáljuk követni azt a bizonyos forgást, ritmust, amit diktál nekünk az a bizonyos idő és az élet. A mi időnk, hiszen ez nem másé, hanem csak is a miénk. Nekünk kell, hogy időnk legyen, nem másnak és ezeket kell nagyon szem előtt tartani, ha ott tartunk az úton, azon a bizonyos saját úton. 

Annyi mindenhez kell az idő, vagyis az ÉN IDŐ, hogy nehéz lenne kiemelni bizonyos részeket, így csak párat írok le, amivel én is találkoztam már az életem során. 

Idő kell: 

 • A betegség elfogadásához és feldolgozásához 
 • Kapcsolatok elfogadásához-feldolgozásához 
 • Élet helyzetek megváltozásához 
 • Veszteséghez 
 • A tovább lepéshez 
 • A változáshoz 
 • Probléma megoldáshoz 
 • A boldogsághoz 
 • A szerelemhez 
 • A saját utunk megtalálásához 

Az idő kereke nem válogat és nézi azt, hogy ki mikor ér rá, vagy éppen mi a jó számára, ő csak teszi a dolgát és a többit ránk bízza. Nekünk kell helyt állni ezekben a bizonyos élethelyzetekben, eseményekben, ami vagy sikerül, vagy nem. Viszont egy dolgot szem előtt kell tartanunk, nagyon erősnek kell lennünk, hogy úgy alakuljon minden, ahogy azt mi igazán szeretnénk és tervezzük. Minden a megfelelő időben fog történni és alakulni, csak nagyon résen kell lennünk és az ÉN IDŐT nem szégyellve, helyesen átgondolva meghozni és alkalmazni.

Nézzük magunkat is és ne legyünk fukarok, ha magunkról van szó, hiszen ez mindennek a kulcsa, legyen szó bármiről. Nem lehet kifogásunk, ha a saját életünkről van szó, hiszen az igazi boldogsághoz csak az vezet, ha mi magunk is teszünk érte. Minden lassan, apró léptekben történik, de csak azt kell nézni, hogy megtörténik és terelni kell a helyes irányba, hogy úgy alakuljon, ahogy annak lennie kell. Azt szokták mondani: az idő minden sebet begyógyít. Szerintem ehhez az is kell, hogy meglegyen az elegendő időnk önmagunk újjáépítésére, mert csak akkor működhet igazán, teljesen mindegy milyen élethelyzetre értjük azt a bizonyos “sebet”. Időt szánok magamra, az életemre, az élethelyzetemre, arra, hogy úgy alakuljon minden, ahogy azt én igazán szeretném és ahogy annak lennie kell! 

Az élet már csak ilyen, folyton akadályokba ütközünk és nekünk helyt kell állnunk benne, még akkor is, ha ez néha nem is olyan egyszerű feladat, de a megfelelő időben össze tud jönni, csak türelmesen várnunk kell. Én tudom, hogy az idő néha kegyetlen tud velünk lenni és hogy olyankor történnek rossz dolgok, mikor éppen sínen van az ember élete, de sosem szabad csüggedni és feladni, hiszen idővel minden jobb lesz, csak ki kell tartani. Én azt szoktam mondani: Az élet egy nagy idő, az idő egy nagy élet és tudnunk kell benne a szerepeket, mert csak akkor működhet! 

Fotó:  Fillipe Gomes a Pexels oldalról 

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  14 hozzászólás

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük