Betegség,  Elfogadás-feldolgozás,  Szeretet

Élet endometriózis nélkül 

Egy különös utazás után, a megállás, pihenés annyira furcsa tud lenni és még szokatlan. Mégis annyira jó érzés tud lenni, hogy végre az utunknak a végéhez érünk és látjuk a nehézségeink ellenére a célokat. Ilyenkor csak az számít, hogy erősek voltunk ahhoz, hogy felálljunk és továbbmenjünk, folytatva az életünket. 

Egy nagyon nehéz időszakkal a hátam mögött ebben az évben ismételten kimondhatom, hogy 3 éve az endometriózisomnak nyoma sincsen, jól vagyok és végre IGAZÁN ÉLEK! Megpróbáltatások, kihívások álltak előttem, de megmutattam az életnek, hogy egy igazi harcos vagyok, engem nem győzhet le semmi sem. Pedig ez az út nem volt könnyű és nem ment zökkenőmentesen, sok akadállyal karöltve kellett eddig menetelnem. Rengeteget tanultam ez idő alatt, megerősödtem még jobban és stabilabb lettem, igaz voltak hullámvölgyek az életemben, de ezeket is felvállalva mentem tovább szépen, ahogy annak lennie kellett. Leírhatatlan nagy öröm számomra, hogy ismét egy évet hozzá tudok adni ezekhez a tünetmentes időszakokhoz, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy én végre teljesebb életet élhessek a betegség nélkül. Öröm, boldogság és egy fel sem fogható érzés kavarog ilyenkor bennem mikor elérkezek erre a napra és tudom, hogy volt értelme ennyit szenvednem a múltban. Egy nehéz terhet cipeltem éveken keresztül melyet már egy ideje nem hordok, de mégis olyan félve és óvatosan teszem meg az új lépéseket, hiszen a súlyokat, még néha érzem a vállamon. Idővel ez is elfog múlni és akkor tényleg teljes lesz az életem, ami már most is az és többet nem is kívánhatna egy olyan ember, aki előtte, szinte nem is létezett, csak árnyéka volt önmagának. Most igen is LÉTEZEM és most ÉLEK csak IGAZÁN, úgy teljesen egészen, terhek cipelése nélkül, amivel az életem maga a csoda.  

Megtanultam szárnyak nélkül repülni, de a legjobb érzés mégis csak akkor van, ha a szárnyunkat tudjuk használni és én most visszakaptam őket. Annyira jó érzés, tudni és érezni, hogy az életem most már sokkal másabb, nem úgy, mint előtte volt. Igaz néha még elég furcsa tud lenni, hogy menstruáció alatt mindent tudok csinálni, nem vagyok a négy fal közé ragadva. Az is szokatlan, hogy egy doboz gyógyszer hónapokig elég, és hogy egy mezei fejfájás csillapító is elég, ha görcsöl a hasam. Sok minden változott a legjobb irányba, igaz néha nekem is vannak rosszabb hónapok, mikor picit jobban fáj, görcsölök, de maximum 2 nap, utána kutya bajom sincsen. Ezek szerintem természetes folyamatok és közel sincsenek a régebbi fájdalmaimhoz.  

Hogy mégis mi változott a műtét óta? 

 • Nincs állandó fájdalmam 
 • A menstruációm normális  
 • Nincsenek erős alhasi görcsök 
 • Nincs erős vérzésem  
 • Kevesebb fájdalomcsillapítóra van szükségem 
 • Nem puffadok  
 • Nincs hasmenésem 
 • Tudom élni az életem, vezetni a háztartást 
 • Nem kell itthon lennem a menstruációk alatt 
 • Energikusabb lettem 
 • Ami szerintem a legfontosabb, hogy VAN NORMÁLIS ÉLETEM! 

Tudom jól, hogy rengetegen szenvednek ebben a betegségben és nem könnyű leküzdeni a fájdalmat, a betegséget, de ha sikerül, akkor már egy lépéssel bentebb leszünk ahhoz, hogy boldogabb életünk legyen. A legfontosabb, dolog, hogy időben jó kezekben legyünk a megfelelő szakember által, mert akkor minden csoda teljesülhet, amit csak kívánni szeretnénk. Utána már csak erősnek kell lennünk és hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk arra, hogy jól legyünk és ezért rengeteget kell majd tennünk. Semmi sem megy egyik napról a másikra és mindenhez idő kell, de ha megpróbálunk mindent akkor már csak jobb lehet és minden erőfeszítést megér az egész. Ne felegyük, senki se egyforma és ez a makacs betegség is kiszámíthatatlan, valakinél így, valakinél úgy jelentkezik, de ha mindent megteszünk azért, hogy jól legyünk akkor idővel minden sokkal jobb lesz. 

Figyeljünk oda magunkra és élvezzük ki azokat az időket, amikor teljesen jól vagyunk, tünetmentesen. Jól lenni számunkra a legnagyobb ajándék, kincs ezen a földön és ezt meg kell becsülni.  

 Fotó: jasmin chew a Pexels oldaláról 

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  10 hozzászólás

  • Amy

   Gratulálok ehhez a három évhez, és még sokszor ennyit kívánok! :* Én *gyorsan is kopogom* nem tapasztaltam még ezt a betegséget, és remélem, soha nem is fogom, és mindenkinek gyors gyógyulást kívánok.

   Annak is külön örülök, hogy minden normalizálódott az életedben, és maradjon is ez így ^^.

   • Vivi

    Nagyon örülök, hogy végre teljes és normalis életet tudsz élni! ☺️ Remélem, hogy a továbbiakban is így lesz! ☺️ Az egészségünktől nincs fontosabb! ☺️

  • Anne D.

   Örülök, hogy már 3. éve annak, hogy az endometriózis nélkül élhetsz és remélem ez már csak így marad ❤️Már a soraidat olvasva tudom, hogy mennyire erős voltál/vagy és örülök, hogy a múltban többször is erőt tudtál magadon venni ahhoz, hogy végigmenj a sötét alagúton és végül megtaláltad a fényt.

  • Klaudi

   Örülök neked, hogy végre teljes normális életet tudsz élni! 😊❤️ Gratulálok, hogy sikerült kitartónak lenned és elérted amit mindig is szerettél volna, egy normális életet. ❤️ Csak így tovább! Bebízonyítottad, hogy van kiút! Csak bízni kell benne és menni tovább! 😊 Kívánok neked sok boldog perceket, éveket! ❤️

  • Ninaa

   Ismét annyira jó volt olvasni a soraidat, nagyon örülök, hogy normális életet élhetsz, boldogan, fájdalommentesen. Bízom benne, hogy ez így is marad és egy nagyon csodás év, évek áll(nak) majd előtted. ^^. Legyél mindig ilyen és add át nekünk ezt az életérzést, minden embernek, aki valamilyen betegségben szenved annak a te írásod egy mentsvár szerintem ♥

  • Fekete-Virág Virgínia

   Örülök, hogy jól érzed magad, jó volt ezt a bejegyzést olvasni. Remélem mindig így is marad ❤ megérdemled 😊😊

  • Jakó Judit

   Örülök, hogy a műtét óta, ilyen sok minden változott. Illetve, hogy egy nagyon erős nő vagy, és ennyi embernek mutatsz példát, adsz erőt, és hitet.

  • Eszter

   Kedves Kitti! Sokan el sem tudjuk képzelni milyen is ez, amin átmentél, mert adott esetben másoknak könnyedebbek ezek a dolgok. Együtt örülök veled, kívánok minden jót, a továbbiakban is. Igazi felemelő poszt volt. <3

  • Renisa

   Igazán átjön a pozitivitás és a lendület, amiben vagy, büszke lehetsz magadra hogy ennyi erővel tudsz harcolni. Sok hasonló évet kívánok neled!

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük