Szeretet

Magával ragadó karácsony

Megannyi pompás, fényesen csillogó dísz a lakásban és a fán. Minden olyan szép ünnepi és meseszerű, mintha csak a filmekből lépett volna ki. Az asztal szépen megterítve és ünnepi köntösbe bújva várja, hogy végre birtokba vegyék.

A karácsony egy nagyon szép ünnep, melyet a meghittség sző körül és a szeretet ölel át, jó szorosan. A kezdeti karácsonyi rohanás, sürgés-forgás után az ember lecsendesedik és átadja magát a karácsony meghittségének, szeretetének. Akkor már nem gondol arra, hogy milyen bolondok háza volt pár héttel előtte, hogy rohangált vásárolni a sütéshez, főzéshez vagy éppen az ajándékokért. Előtte káosz volt a konyhában, mikor a süteményeket, ételeket készítette és az idejét beosztva próbálta a maximumot kihozni mindenből, úgy, hogy közben a lakás tiszta legyen. Akkora már semmi sem számít, csak az a csodálatos pillanat, amit ott a szeretteinkkel töltünk, a gyönyörű asztalnál a csodálatosan feldíszített lakásban a fa körül. Boldogok vagyunk, ha látjuk az örömöt az arcukon, a csillogást a szemükben és azt, hogy minden olyan békés és nyugodt. Akkora csak ezek a szép pillanatok számítanak, minden más a múlt emléke, ami lassan a homályban feledésbe merül. Csak a jóra, a szépre emlékezünk arra, ami örömet okoz a lelkünknek és a szívünknek. Örömteli együtt lenni azokkal, akiknek rengeteget számítunk és számunka is nagyon fontosak. Családi körben, meghitten töltve ezeket az ünnepi pillanatokat, talán nem is kell több az ember számára. Az együtt töltött idő értéke a legfontosabb, legértékesebb dolog a világon és ezt senki sem tudja tőlünk elvenni. A karácsony a maga furcsa kis módján, csodálatos, gyönyörű és emlékezetes élményekkel gazdagít minket, ami december végére már nagyon kell a lelkünknek. Jó érzés, hogy ott vagyunk egymásnak, boldogan, vidáman, belül lecsendesedve és békésen. 

Minden háznál más-más szokások vannak és mindenki máshogy ünnepli a karácsonyt. Olyannal is lehet találkozni, hogy egyedül töltik az ünnepeket, vagy a családok nem jönnek össze. Eltérőek vagyunk így ezek is eltérhetnek, ami teljesen normális. A karácsony szelleme, lényege ezekben is ott van és megtalálható, csak itt másképp jelenik meg. A lényeg abban van ilyenkor, hogy a karácsony érzése bennünk legyen, magunkban hordozzuk az ünnep érzését, szeretetét és örömét. Ha ezek meg vannak, akkor a többi már nem számít. Az én családom mindig arra törekszik, hogy a szent estét együtt tudjuk tölteni, közösen vacsorázva és a nap zárása ként ajándékozva. Ezen a napon köszöntjük fel anyukámat születésnapja alkalmából, mert ő 25-én született. Sokan vagyunk, kicsit hangosak és mozdulni se lehet, de mi így szeretjük az ünnepeket. Nálunk már ez hagyomány, amit nem szívesen szakítunk meg, de ha valaki nem tud ott lenni, akkor videón csatlakozik az ajándékozáshoz, hogy még teljesebb legyen az esténk. A szeretet a lényeg és az, hogy együtt legyünk, nem pedig az ajándékok, ezért mi csak apróságokat veszünk egymásnak és inkább a gyerekek kapnak nagyobb ajándékokat. Számunkra nem kell ennél több, csak az, hogy ott legyünk egymásnak. Az idei évünk viszont másabb lesz és szokatlan, mert a szent estét szűkebb családi körben töltjük. Nem számoltunk azzal, hogy karácsony előtt a családban sajnos páran betegek lesznek, így most ez a megoldás tűnt a leghelyesebbnek. Tudjuk jól, hogy nehéz lesz és furcsa, de csak az számít, hogy mindenki jól legyen és egészséges. Szokatlan helyzet, egy meghitt ünnepen, de a modern világunknak hála, virtuálisan mégis együtt tudunk majd lenni mindannyian, igaz az nem lesz ugyan olyan. Nagyon fog hiányozni nekünk mindenki, aki nem lehet majd ott velünk, de tudom, hogy lesz még rá sok-sok alkalom, idő, hogy újra együtt ünnepeljünk, úgy ahogyan szoktunk. 

Bennünk van egy kis karácsonyi csoda, mélyen elbújva, arra várva, hogy a kellő időben felszínre tudjon jönni. Csak szabadjára kell engednünk a megfelelő pillanatban és ő teszi a dolgát, szeretettet árasztva. 

Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! 

Fotó: A kép Terjék János tulajdonában van. 

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  6 hozzászólás

  • Wikka

   Boldog karácsonyt kívánok nekek is. Nalunk is megvaltoztak a karacsonyi hagyomanyok mar sajnos, mi is másképp unnepelu. De a karacsonyi csoda bennne el a szivemben 🙂

  • Ninaa

   Utólag is boldog karácsonyt és remélem nagyon jól telt minden pillanata az ünnepnek! :3 Igazi csoda, hogy fehér karácsonyunk lehetett. A karácsony most úgy érzem, mindenkiből sokkal jobban előbukkant és ez tök jó ^^.

  • Klaudi

   Tudom, megkésve nagyon. 😀 Remélem jól telt a karácsonyotok. 🙂 Mi nem tartunk semmilyen hagyományt a párommal, de persze oda haza van minden is van. Mi is csak nagyooon apróságot szoktunk egymásnak ajándékozni, vagy semmit, mint ahogyan a blogomba is írtam róla. Én is úgy gondolom, hogy a karácsonyi kiscsoda mindenkiben ott van és előbukkan még ha nem is mindig, de magunkban hordozzuk, még ha felszínre nem is törik igazán. 🙂

  • Jakó Judit

   Ezt én is hasonlóan látom. Bár, nem vagyunk egyformák és eltérően ünneplünk a karácsonyi szeretet bennünk van. Kellemes Ünnepeket utólag is! 🙂

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük