Szeretet

Az igazi társ

A világunk számtalanszor apró pici darabokra hullik, mikor az életünk egy kemény időszakon megy keresztül. A picike darabokból építjük újra az életünket, a lelkünket és az érzéseinket. Aprócska kezeinkkel próbáljuk helyrehozni azt, amit az élet, vagy talán a sors formált így. Ilyenkor a legjobb dolog, ami történhet velünk, ha van mellettünk egy társ, aki segít a darabok helyrerakásában és a hiányzó részeket befoltozza számunkra. 

Az én életemben is jelen van az az ezermester társ, aki tudja, hogy a darabokat milyen erős ragasztóval jó helyrehozni és ahhoz is ért, hogy a hézagokat megfelelően kijavítsa. A mi történetünk már nem mostani, de én mégis inkább az elmúlt 6 évünkről írnék, ami a házasságunk évfordulója és egyben egy nehéz korszak lezárása is. A mi történetünk, a házasságunk előtt 1 évvel kezdődött, azzal, hogy 2014 nyarán a párom megkérte a kezemet, annak ellenére, hogy tudta az endometriózis már komoly gondokat okozott nálam. Őt ez nem érdekelte, hiszen tudta támogatni szeretne mindenben, még akkor is, ha ez nem lesz könnyű. Nehéz időszakok jöttek utána, de hősiesen kiállt mellettem, értem és javította az életem darabjait, már amennyire lehetett. Kezelések, újabb műtét és kezelések váltakoztak, rengeteg utazással, amit ő mindig mellettem töltött, egy percre se hagyva magamra, hiszen tudta jól, hogy ezekben a helyzetekben kell az erős támasz. Egy stabil biztos pont volt az életemben, aki a lelkiekben is velem volt a támogatásával. Már 1 éve történt, hogy megkérte a kezemet, amikor az egyik vizsgálatom után hazafele tartva, csak annyit mondott: Szívem én el akarlak venni feleségül, amilyen hamar csak lehet. Elsőre csak mosolyogva néztem, hogy ez most mi akar lenni, nem igazán értettem, de ő mondta menjünk be a hivatalba, kérjünk időpontot minél hamarabb. Mellettem akart lenni teljes egészében, nem csak úgy, mint a párom, hanem mint a férjem. Szeretett és tudta kitart mellettem a végsőkig, hiszen már sok mindenen mentünk keresztül együtt és még volt előttünk bőven út. Így vágtunk bele a mi közös utunknak a házasság felé, amit szeptemberben jegyeztettünk be és 2015. december 19-én tartottunk meg, szűken csak 1-1 tanúval. 

A legszebb napunk volt és olyanná varázsoltuk, hogy mindig emlékezzünk rá, mikor nehezebb napjaink lesznek. Így jött a mi közös kis életünk, mint férj és feleség, ami által még szorosabb, kapocs alakult ki kettőnk között. Jobban szerettük egymást, mint valaha és nagyon boldogok voltunk. Nem mentek könnyen az évek utána sem és sajnos a betegség sok kudarcot, bukást eredményezett számunkra, de mi mégis ott voltunk egymásnak a szoros támaszok a legnagyobb viharokban. Bármennyire is kifogott rajtunk az idő, az élet, mi nem adtuk fel soha. Ő ott volt velem, még akkor is mikor a pokolba kívántam mindent és mindenkit. Nem tántorodott meg és dobta félre a mögöttünk álló sok-sok évet, hanem inkább segített és próbált megérteni. Néha olyan pokolian nehéz volt velem és kegyetlen voltam, mikor a hormonok tomboltak bennem, de tudta jól, hogy a rossz napok után jönnek a jobbak és a szebbek. Senki se látott bele úgy igazán a mi kis életünkbe, csak azt vették észre mennyire tökéletes minden. Pedig kemény harcok voltak mögöttünk és rengetek küzdés, hogy minden rendben legyen. Ezek nehéz időszakaszok egy házasság, kapcsolat életében, de szerencsémre a legnagyobb segítségem volt ez idő alatt is és fogta a kezemet végig a bajban, kitartóan. Közösen éltük át a jó pillanatokat, mikor tünetmentes időszakom volt és használtuk ki a szabadabb érzést, hogy jól vagyok, remélve, hogy talán vége a bajnak és terveztük a következő lépéseket.  

Az élet, a sors viszont ismét beleszólt és egy nagyon nehéz utat szánt nekünk, amit nem szerettünk volna, de választásunk sajnos nem volt így próbáltunk túljutni rajta. 2019 az az év, ami mindent megváltoztatott, az életünk teljes mértékben más lett. Egy komolyabb műtét melyek után szövődmények lettek és egy teljesen megváltozott, átformált élet. Ő nem adta fel ezeket a harcokat se, vagy mondta azt neki ennyi elég volt, hanem inkább még jobban mellettem volt. Helyettem is idegeskedett és közben támaszom volt a nehéz időkben. Ilyenkor éreztem csak igazán, hogy mennyire szeret engem és hogy nagyon nagy szerencsém van, hogy itt van nekem. Kitartóak voltunk ezekben a csatákban is és egyre szorosabb lett a kötelékünk, a szerelmünk. Közösen mentünk végig az előttünk álló meredek útnak, ami a gyermekvállalás volt, vagyis inkább az elfogadása- feldolgozása, hogy nekünk már nem lesz közös gyermekünk. Kemény idők voltak ezek mind a kettőnk életében, de szerintem sikerült úgy lezárnunk, hogy a legjobb legyen mindenkinek. Ezekben az élethelyzetekben az bizonyosodott be, hogy remek társ van mellettem, aki nem önző, aki nem követelőző, hanem a másik problémáit figyelembe véve hoz meg döntéseket, úgy, hogy az mind a kettőtöknek jó legyen. Eltudja fogadni azt is, amit a másik fél szeretne és kitart mindezek mellett teljes egészében mellette. Ez tényleg egy igaz, őszinte szerelem, mert más nem lenne képes ennyit adni annak ellenére, hogy az élet mennyi mindent elvett tőle. 

Az én férjem egy ilyen csodás társ, akire mindenben lehet számítani, hiszen az évek alatt volt jó és rossz is az életünkben és mégis itt van velem, mellettem. Nem tántorodott meg és lépett le az első akadály után, hanem inkább kitartóan támogatott ott, ahol éppen kellett és szükség volt rá. Nekem nem is kell ennél több bizonyíték, hogy tudjam: Ő AZ ÉN IGAZI TÁRSAM, AKI IGAZÁN SZERET.  

Boldog Házassági Évfordulót Szerelmem! 

Minden pillanatunk, egy szép örök emlék.
6 éve, hogy a feleséged lettem.

Fotó: Arina Krasnikova a Pexels oldaláról

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  7 hozzászólás

  • Szöllős Filus Andrea

   Szia! Csak gratulálni tudok a kapcsolatotokhoz! Mi tíz éve vagyunk együtt a férjemmel, és nálunk is voltak olyan időszakok mikor nagyon kevésen múlt, hogy elválljunk. Talán ez az év volt az mikor kezdünk kilábalni a problémákból, és talán látom az fényt az alagút végén. Hatalmas dolog az ha van melletted egy olyan ember, akire mindig számíthatsz. Kívánom, hogy mindig meglegyen köztetek a harmónia, a szerelem, és a kitartás.

  • Amy

   Gratulálok ehhez a szép évfordulóhoz! Lehet már mondtam, de akkor megismétlem magam: én mindenkinek ilyen erős férjet kívánok. Azt hiszem, ez az a fajta kapcsolat, amire minden lány és nő álmodik.

   További sok boldogságot nektek, még vagy 60x ennyi évfordulót! <3

  • Wikka

   Nagyon örülök,hogy így egymásra talaltaok. Tényleg csodás párod van!! Gratulálok nektek es boldog házassági évfordulót kívánok így utólag is ☺️

  • Ninaa

   Nagyon aranyosak vagytok, igazi kis csodatörténet a tiétek, nagyon sok boldog évet kívánok még nektek, így, együtt. Boldogan és szeretettel telve. Ha eddig valaki nem hitt a szerelemben, akkor a ti történeteteket kell, hogy elolvassa és máris hinni fog ♥

  • Klaudi

   Örülök, hogy te is megtaláltad azt a személyt, azt a lelkitársadat, a társadat, a párodat és egyben a férjedet is akit megérdemelsz! 🙂 Még 100x ennyi Boldogságot nektek és sok sok sok évetek legyen nektek együtt! 🙂

   Ha valaki netalán nem hinne a szerelembe vagy a igaz szerelembe, akkor a tiétekét kellene elolvasni és hinni az igaz szerelem megtalálásában és keresésében! 🙂

   Nagyon megható volt végig olvasni a bejegyzésedet, ez tényleg egy igaz szerelem története! 🙂

   Boldog házassági évfordulót kívánok nektek így utólag is! <3

  • Jakó Judit

   Gratulálok az évfordulóhoz, és a kapcsolatotokhoz is. Ez egy szuper inspiráló történet. Élvezettel olvastam. A képek is azt mutatják, hogy milyen szép pár vagytok együtt. Gratulálok!

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük