Szeretet

Az én családom

Azt szokták mondani, hogy egységben az erő. A mi erőnk a nagy családunkban rejlik és abban, hogy nagyon összetartunk. Legyen bármennyire nehéz az életünk, mi mindig ott leszünk egymásnak és számíthatunk a másikra.  

Az élet szétszórt minket más-más pontokra, de így is napi szinten kapcsolatban vagyunk. A távolság nem választhat szét minket, ezt is megtudjuk oldani. A családi több órás videó hívásaink fergetegesek és mindig hozzuk a formánkat a mókázásunkkal, bolondozásunkkal.  

Az öt testvér

Mindig egymás mellett állunk és segítjük a másikat legyen szó bármiről. Ott vagyunk a jó pillanatokban és a nehezebb időkben is. Olyanok vagyunk, mint a  szoros kötelékek, a mágnesek melyek nem vállnak szét. Pedig, nem könnyű egy ilyen nagy családban élni és néha akadnak viták, nézeteltérések, de mi ezeket is szuperül tudjuk kezelni. Hiszen mi egy család vagyunk és csak ez számít.  
 
Egy ilyen családot össze kell tartani és ehhez hozzátartozik egy kiemelt személy, aki arról gondoskodott, hogy mi ilyenek legyünk, amilyenek most vagyunk. A fő mozgatórugó az egész családi szerkezetben nálunk nem más, mint az anyukánk. 

Anyukánk

Egyedül véghezvitt mindent ennyi gyermek mellett és mégis töretlen volt az élet minden egyes pontján. Ő tanította meg nekünk azt, hogy az élet mennyire kemény tud lenni, de sohasem szabad feladnunk. Merjünk nagyokat álmodni és azokat megvalósítani. Ő mindig hitt bennünk és tudta, hogy ezeket mi is tovább visszük majd. Folyton azt mondta: legyünk mindig pozitívak, vidámak és szeressük egymást nagyon. Az élet nem könnyű öt gyerekkel, ahol a lányok uralma nagyobb számban van, de így is jól működik a mi családi rendszerünk.  
 
Négy lány és egy fiú, öt különböző személyiség, különböző problémákkal és élethelyzetekkel ezek vagyunk mi. Olykor idegesítőek és pimaszok, mint a gyermekek, máskor pedig cselekvésre kész érett felnőttek. Nevetünk, bohóckodunk és hülyülünk, de ha komoly dolgokról van szó, akkor is helyt tudunk állni kellő profizmussal.  
Mégis, a sorrend mögé látva ismerhetjük meg a személyiségeket azt, hogy ki-kicsoda valójában.

A családunk

Én így látom őket: 
Orsolya az első, aki mindenki anyja volt és terelt minket az életben. Semmi se tántorítja el, még ha az az elején nehezen is indul, ő akkor is véghez viszi. Vidám, talpraesett, nagyon okos és tervezői vénával megáldott varázsló, aki gyönyörű szép ruhákat alkot. Egy csupa szív ember, akiben rengeteg szeretet lakozik és mindig mellettünk van.
Csilla a második, akinek az élet sok próbát állított, de ő akkor is kitartott és leküzdött mindent, ami az útjába került. Nagy erővel és bátorsággal visz véghez mindent és hatalmas nagy szíve van. Egy laza, életvidám nő, aki finomakat főz, imád sütni és kedvence a csoki. 
Nikoletta a harmadik, aki néha csendes, de ha kell akkor megmutatja a nagy hangját. Bármi baj van rá mindig lehet számítani, ott van mikor szüksége van rá az embernek. Rengeteg szeretet lakozik benne és önzetlen, segítőkész mindenki felé. A család cukrásza, aki csodálatos süteményeket, tortákat készít számunkra. 
János az ötödik egy szem fiú a családban. Egy igazi mókamester, aki sokat bolondozik, mégis óriási szíve van. Imádja az állatokat és egy igazi macska suttogó. Szeret barkácsolni és ha kell segít mindenben a családnak. Nagyon kreatív és ügyesen rajzol. Sok turpisságban vettünk részt kicsiként, igazi rosszcsontok voltunk mi ketten.


Én a negyedik vagyok a sorban és hogy milyen is vagyok, azt a testvérekre bíztam és most őket mondják ezt el:  
Csilla: Kittiben szeretem, hogy sok mindent pozitívan lát. Bármilyen nehézséget sodor elé az élet ő akkor is talpra áll és csak előre néz.  
Nikoletta: Az én kishúgom a legpozitívabb, legéletvidámabb ember, akit valaha megismertem! Bár ilyen fiatalon meggyötörte az élet, Ő mégis képes mindennek a jó oldalát látni és boldogan, mosolygósan nézni a jövő felé. 
János: Kitti a legerősebb a családban. Mert bármi rossz történik vele az életbe, Ő azt mosolyogva legyőzi. Kicsit olyan nekem, mint a Marvel Kapitány. 

Orsolya: Kittus! Nekem Ő még mindig a kicsi húgom. Olyan “kicsi” mégis hatalmas erő van benne! Mindenhez pozitívan áll hozzá, pedig sok csalódás érte már. Mindig vidám, pedig sok dolog miatt sírhatna. Mikor 24 évesen olyan nehéz utat kapott, mi sírtunk, de Ő akkor is azt mondta, hogy ez nem gátolhatja semmiben, kitart és pozitívan néz előre. Jól döntött! Nagyon büszke vagyok rá! Minket összeköt a testvéri szeretett a kapocs, ami gyerekkorunktól egyre csak szorosabb és az élet hozta dolgok csak erősítenek ezen a köteléken! Mindig számíthat rám mert szeretem! 


Ezek vagyunk mi, ez a mi kis családunk, de hogy teljesebb legyen a kép mindenkinek van saját családja és így ez a szám 16 fő összesen. Kicsit sokan vagyunk, de ebben ez a szép és csodálatos.
 

FAMILY

Az életünket körül veszi a boldogság az önfeledt szórakozás. Ki merünk lépni a komfortzónánkból és teszünk azért, hogy az egész környezetünkre pozitívan hassunk. Teli vagyunk szeretettel és odaadassál mások és egymás felé is.  
A családom lehet néha furcsa, hangos és bolondnak is tűnhet, de mégis azt a biztos pontot jelenti az életembe, ami örökre a részem marad.  
 
Történjen bármi a világon, mi mindig itt leszünk egymásnak. Nem számít, hogy mekkora különbségek vannak közöttünk, hogy mennyire vagyunk távol egymástól a család az mindig család marad, vagy ahogy mi mondjuk a FAMILY.

 Fotó: cottonbro  a Pexels oldaláról 

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  8 hozzászólás

  • Virgínia Virág

   Nagyon jó volt olvasni, hogy ilyen szeretetteljes, harmonikus családi kötelék van köztetek ❤

  • Szöllős-Filus Andrea

   Szia. Nagyon szuper lehet/lehetett ennyi testvérrel felnőni, és jó, hogy mindig ott vagytok egymásnak. Nekem csak egy nővérem van, de vele nagyon jó a kapcsolatom. Köszönöm, hogy bemutattad őket. 🙂

  • Klaudi

   Nagyon jó volt ezeket a sorokat olvasni és hogy mekkora egy családi kötelék van köztettek, na és persze a hatalmas szeretet vesz titeket körbe. ❤️ Ilyen családot kívánok mindenkinek❤️🤗

  • Ninaa

   Örömmel olvastam a posztot, az a szeretet, alázat, kedvesség és őszinteség, vidámság, ami belőletek árad elképesztő. Nagyon jó ilyet látni, hallani, olvasni, hogy egy család ennyire összetart. Csodásak vagytok mind! Tartsatok mindig ennyire össze, így a legszebb minden ♥

  • Jakó Judit

   Olyan szívmelengető volt olvasni ezt a posztot. Köszi, hogy bemutattad a családod. Látszik, hogy mennyire összetartóak vagytok, és szeretitek egymást. Kívánom, hogy mindíg így maradjon.

  • Amy

   Imádom az ilyen nagy családos történeteket, és még sok-sok hosszú éveket kívánok nektek együtt! <3 Olyan szívmelengető az ilyen posztokat olvasni.

  • Lubna

   Hát ez nem semmi, jobb kedvem lett hogy csak elolvastam. Manapság ez nagyon ritka, hogy egy család így tekint magára! Nekem a papám volt hasonló személyiség mint az anyukád, minket ő tanított meg a nagy családból erőt meríteni. 🙂 Őrizzétek ezt a lángot mert mindennél fontosabb!

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük