Szeretet

Helló Nyár! 

Csönd van, csak a madarak énekét lehet néha hallani. A meleg, lágy szellő a hajamat finoman összekócolja. A nap sugarai az arcomat cirógatják, mintha csak egy finom érintés lenne. Csak ülök némán a fűben, élvezem a körülöttem lévő csendet és boldog vagyok, hogy végre itt a nyár első jele. 

A nyárban rengeteg érdekesség és szépség rejlik, ha kihasználjuk minden hasznos percét. Az egyre melegebb időszakok váltogatják egymást és időnként a nyári eső is felüdülést tud hozni. Már ha éppenséggel nem a szárazsággal küzdünk. Szeretem ezt az évszakot, de inkább azt a részét, amikor nincs az a brutális meleg. A 40 fok nem a barátom és nehezen viselem, plusz a frontokra érzékeny vagyok. A műtétem valahogyan ezt is visszahozta sajnos. Viszont annyira élvezem, hogy végre elővehetem a nyári ruhákat, a lágy, könnyű anyagú holmikat. Nincs is jobb érzés annál, ha ruhában szabad lehet az ember. Én ilyenkor teljesen szabad vagyok és ezt élvezem a legjobban. A férjemmel próbáljuk kiélvezni a nyár minden egyes percét, ahogyan csak lehet. 

Mit is lehet ilyenkor csinálni? Leírom én mit szoktam és mik azok, amiket ajánlok még pluszban. 

Otthon 

 • Medencézni. A mi kis közös programunk a férjemmel, hogy felállítjuk a medencét és pár nap után, ha már meleg a víz csobbanunk is egyet. Szeretünk a vízben pancsolni, lazulni és mókázni. Itthon szerencsére egyre jobban letudom küzdeni a víziszonyomat, aminek nagyon örülök. Éjszakai fürdőzésre is alkalmas helyen van a medence és vettünk fáklyákat is, hogy még hangulatosabb legyen, amit majd kiszeretnénk próbálni.  
 • Szalonnát sütni, bográcsozni vagy grillezni. Minden évben, már alig várjuk, hogy jó idő legyen és végre megtörténjen az első szalonnasütésünk. Utána sorra jönnek a kerti sütögetések, melyre a barátok is csatlakozni szoktak. 
 • A szabadban lenni. Szerintem a legszuperebb dolog, ha csak kint lehetünk, egy kávé mellett, hallgatva a természetet. Rendszeresen kávézok kint, de olyan is megesik, hogy csak ülök az árnyékban és élvezem az ÉLETET. 
 • Kutyákkal játszani. Nálunk ez minden napos közös móka, melyet a két kutyánk nagyon is igényel. Élvezik, ha kint vagyunk velük és a legjobban azt szeretik, ha játék van a gazdival. 
 • Jégkrémezni a meleg időben. Ilyenkor a fagyasztó egy részét feltöltjük különböző jégkrémekkel, így, ha nagy meleg van, akkor csak elő kell kapni egyet és már élvezhetjük is a hűsítő finomságot. 
 • Gondozni a kertet. Minden évben próbálunk produktívak lenni a kertben, de az idei évünk nagyon száraz. Sajnos ez a terméseken is meglátszik, a cukkinin kívül szinte semmi sem maradt meg. Tudjuk, hogy az időjárásnak köszönhető sajnos, de azért próbáltuk gondozni és menteni, amit lehetett. Aminek viszont nagyon örültem, hogy a dísznapraforgóm és a méheknek ültetett virágaim csodálatosak lettek. Rengeteg szeretet és munka van benne, de minden percét megérte. Ha kinézek a kertbe a szépséges napraforgóm látványa kárpótolja a többi veszteséget. 
 • Olvasni a szabadban. Az egyik kedvenc időtöltésem ilyenkor, hogy végre a szabadban tudok olvasni. Befészkelem magam a fa alá a székemre, vagy a függőágyamba és csak olvasok.  
 • Sportolni a kertben. A délutáni órákban, már kellemes az idő arra, hogy kint is tudjunk mozogni. Én nem vagyok nagyon sportos és sokszor el is hanyagolom a mozgást, de szeretek kint jógázni. Sokkal nagyobb terem van, a levegő friss és hatékonyabb vagyok, ha kint végzem ezeket. A kinti meditáció is nagyon megnyugtató tud lenni, szóval én csak ajánlani tudom. 

 A szabadban vagy házon kívül 

 • Kirándulni. A kutyákkal, vagy csak kettesben, mi sokat kirándulunk és kapcsolunk ki ilyen formában. Nem kell, hogy messzire menjünk, nekünk elég, ha csak a falu határához megyünk a tisztásra. Ott tudunk piknikezni és a kutyák is élvezik. Nagy kedvencünk még Szilvásvárad, ahol jó nagy kirándulást teszünk és még a barlanghoz is felmegyünk. Ezt persze mindig gyalogosan tesszük meg. Beszoktunk iktatni még egy kis állatkerti kiruccanást, mátrai kirándulást és szeretünk várakhoz is ellátogatni. 
 • Eseményekre, koncertekre járni. A nyár hozza magával a szabadtéri események hatalmas nagy színes palettáját. Így időközönként én is szeretek eljárni ilyen programokra. Egy kis zene, tánc a lelkünkre is jó hatással van és teljesen feltölt minket.  
 • Strandra menni. Keveset járunk strandolni, inkább a közeli termál tóhoz szoktunk menni. Nem vagyok egy nagy pancsikolós, inkább itthon szeretek pancsolni a medencében. 
 • Fagyizni. Az otthoni készleteken kívül szeretünk beülni a kedvenc helyeinkre 1-1 finom fagyiért. A nagy kedvencünk egy olasz fagyizó Egerben, ahol gigantikus adagokat adnak és isteni finom a fagyijuk. A kedvencem a velencei álom.  
 • Nyaralás. Nekünk a nyaralás szó éveken keresztül hiányzott a szótárunkból amikor még beteg voltam. Nem tudtunk elmenni hosszabb utakra, vagy külföldre, így ezt csak egy pár éve élvezhetjük igazán. Belföldön is voltak nyaralásaink főleg a Balaton környékén, de a nagy favorit nálunk külföld. Voltunk már Görögországban, ami számunkra egy csodálatos élmény volt és nagyon vágyunk vissza. 2 éve pedig Horvátországot próbáltuk ki és nem bántuk meg, pedig sokan le akartak beszélni minket. Most is egy Horvátországi nyaralásra készülünk és alig várjuk, hogy ismételten feltöltődjünk az Adria partjain.  

Pluszt tippek, hogy hova érdemes még ellátogatni 

 • Kenguru Park Tiszaderzs 
 • Oxygen Adrenalin Park 
 • Nyíregyházi Állatpark 
 • Hajdúszoboszló 
 • Siroki vár 
 • Gyöngyösi Állatkert 
 • Festetics-kastély 

A nyárban mindent megtalálhatunk, amit csak szeretnénk. Hatalmas skálán mozog a programok lehetősége, így kedvünkre tudunk válogatni. Használjuk ki a jó időt azt, hogy végre a szabadban is többet tudunk lenni. ÉLVEZZÜK A NYÁR MINDEN PERCÉT!  

Fotó: Terjék János

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük