Szeretet

Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe 

A szívverésed hangja, a lélegzeted mély vétele, a két karod óvó ölelése, megnyugvást ad a lelkemnek, mikor az olyan apró és védtelen. Amikor szorosan átölelsz, vagy hozzám bújsz, akkor hirtelen minden megszűnik körülöttem és végre csend lesz. 

Szeretet, szerelem, Valentin-nap, ki hogyan beszél erről a februári napról, embere, szokása válogatja. Valaki ünnepelni, van, aki nem és a kettő közötti is létezik szerintem, ami teljesen elfogadott. Egy külföldről átvett szokás, ami az 1990-es években lett hazánkban is divatos és hagyomány. Február 14. a szerelmesek ünnepe, amikor a párok megajándékozzák egymást, vagy szerelmes üzenetekkel, versekkel kedveskednek a másiknak. Egy ünnep, aminek sajnos már a mai világban nagyobb feneket kerítettek, mint amiről valójában szólna és elvész a lényegi része, az önzetlen szereteté, szerelemé, ami nem azon múlik, hogy mennyire drága az ajándékunk, vagy ki kapott nagyobb rózsacsokrot ilyenkor. Az apró figyelmesség sokkal többet ér, mint a legdrágább, legmenőbb ajándékok egyike. Nem kell, hogy túlbonyolítsuk, vagy nagy dolgokra gondoljunk ezen a napon, elég az apróbb ajándék, kedveskedés, odafigyelés a kettesben töltött idő, mert ezek mindennél fontosabbak szerintem. Már az is nagyon jól tud esni mind a két félnek, ha picit kimozdulnak együtt az amúgy is felgyorsult, munkával teli hétköznapokból. A közös program közelebb hoz minket és egyben jó móka is tud lenni, hiszen itt tényleg egymásra tudunk fókuszálni, hangolódni. Menjünk el kirándulni, sétálni, vagy kávézni, sütizni a kedvenc cukrászdánkba, esetleg nézzünk meg valamit a moziban. A lényeg, hogy olyat csináljunk, ami örömet okoz mind a kettőnk számára. Rugaszkodjunk el a megszokottól a hagyományostól, a divatosnak és sablonnak számító ajándékoktól, akkor biztosan örök emlék lesz a másiknak. Legyünk találékonyak, kreatívak és vessünk be minden apró kis fortélyt, trükköt.  

Ilyenekre gondolok: 

 • Süsünk süteményt, vagy készítsünk bonbont, házi csokit a másiknak. 
 • Főzzük meg a kedvenc ételét, amit egy vacsora keretein belül elfogyaszthatunk. 
 • Esetleg közös főzésbe is kezdhetünk, ami nagyon jó móka tud lenni és tényleg egymásra tudunk közben koncentrálni. 
 • Csináljunk fotóalbumot, a kedvenc közös képeinkből. 
 • Készítsünk szerelmes kuponokat, amit nálunk tud majd beváltani a párunk (elmosogatok helyetted, a kedvencedet főzöm, ma én viszem ki a szemetet, kapsz egy masszázst tőlem stb.) 
 • Egy szerelmes üzenet, levél, vagy vers, örök emlék a másik félnek és egy nagyon bensőséges, mélyről jövő viszonyra utal, ami szerintem felér a legtöbb drága ajándékkal. 
 • Kapjon tőlünk egy relaxáló masszázst, gyertyafényben, lágy zene kíséretében. 
 • Lepjük meg egy mozi esttel, az otthon kényelmében, nassolni valóval, esetleg egy kis pezsgővel, borral. 

A férjemmel, mi inkább apróbb dolgokkal lepjük meg egymást, vagy olyan közös programot szervezünk, ami kicsit kikapcsol és feltölt minket. Számunkra csak az a fontos és lényeges, hogy együtt tudjunk lenni. Az apróbb figyelmesség, kedvesség szerintem a legjobb dolog a világon és többet ér mindennél. Jó adni és kapni egyaránt, de normális ész szerű keretek között, nem pedig túlzásokba esve. Én ennek a híve vagyok, főleg egy olyan ünnep kapcsán, ami szerintem nem csak ezen az egy napon fontos, hiszen szerelmesek az év 365 napján is ugyan úgy vagyunk. Viszont, ha már ez az ünnep a miénk és rólunk szól, akkor kicsit használjuk ki, hogy együtt lehetünk, egymás szeretetében, szerelmében. 

Jó, hogy én én vagyok. 
Jó, hogy te te vagy. 
De a legjobb, hogy mi mi vagyunk. 

Pam Brown 

Fotó: Jonathan Borba  a  Pexels oldaláról 

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  9 hozzászólás

  • Wikka

   Sose felejtem el. Tiniként minsig áhítoztam olyan valentinnapi élményekre, mint a filmekben. Virág, bon bon. Titkos üzenet. De na már tudom,hogy az igazi valentinnap minden olyan nap amit a szerelmemmel tölthetek. Barnit is csinalunk együtt, együtt vagyunk és ez a lényeg.

   • Fekete-Virág Virgínia

    Mi nem nagyon ünnepeljük a Valentin Napot, de szerintem elengedhetetlen hogy legyen legalább egy ilyen nap az évben amikor a szerelmesek csak egymásra figyelnek. Mi sokszor megyünk átlag napokon is ketten vacsorázni, egy kis időt eltölteni együtt kettesben 😊

  • Jakó Judit

   Kedves kis bejegyzés, és szuper összefoglaló. Igazán hasznos kis ötletek, amelyek személyhezszólóak. Nem haszontalan, hanem néhány kedves gesztus melyet biztosan értékelni fog a másik fél.

  • Amy

   Nagyon aranyos bejegyzés lett, és csatlakozni tudok Wikkához: én is sokszor álmodozok a mai napig az ilyen napokról, amiket ti már átélhettek, ha nem is mindennap, de hetente többször is.
   Még sok együtt töltött időt kívánok nektek, hiszen az sokkal többet számít, mint valami, ami elfogy, vagy az idő előrehaladtával megsemmisül.

  • Klaudi

   Nagyon aranyos, cuki bejegyzés lett! 🙂 Amit nálam is kommenteltél, hát tényleg hihetetlen számomra nagyon egy rugóra jár az agyunk 😀 De tényleg abszolút nem bánom, hogy így van! Sőt! Örülök, hogy te is így gondolod, ez a véleményed és mi egymást. 😉 Egyszer kéne majd talán egy közös cikket írni szerintem és észre se vennék, melyikük is írta igazából. 😀 Még egyszer, nagyon tetszett ez a romantikusnak mondható bejegyzésed és nagyon hasznos tippeket&ötleteket hoztál te is! ^-^

   Remélem jól telt számodra/számotokra is a Valentin nap! <3 Még akkor is, ha nem is ünneplitek igazán <3

   Puszi <3

  • Ninaa

   Így van, ha már ez a szerelmesek napja, használjuk is ki. A tippek nagyon jók és nem olyan “vegyünk meg mindent is, mert Valentin-nap van”, hanem az egymással töltött időt tegyük még hangulatosabbá. Minden nap szeretjük a párunkat, de ha már vannak ilyen szerelmes napok kitűzve, miért ne használnánk ki ^^.

  • Eszter

   Nagyon kedves kis cikk lett❤ Illetve hozzá az ötletek, tippek amiket megosztottál velünk , hiszen néha jó dolog a megszokottól valami mást is csinálni. Együtt lenni, finomakat enni, inni, kedvességgel gesztussal meglepni a másikat. Ugyanakkor számomra a Valentin-nap ugyanolyan, mint a többi. Szeretem meglepni a férjem máskor is nem csak február 14-én, illetve fordítva is így szokott lenni, illetve nem annyira szeretem kirakatba tenni ilyenkor meg nagyon máskor sem a dolgainkat, magunkat 😊

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük