Szeretet

Az igazi tavasz 

Napról napra egyre szebb a természet, ahogyan kibontakozik a téli álmából. Az elején döcögősen indul az ébredezés, aztán hirtelen, beindul a gépezet. A virágok új életre kapnak és arra várnak, hogy méhek ezrei lepjék el. A fák bimbózása, csodálatos virágzásban bontakozik ki és minden, ami sivár volt eddig, most már élénk színekben pompázik. 

Hello drága tavasz, végre te is itt vagy már! Nagyon vártam, hogy eljöjjön ez a csodálatos időszakunk is, ami egyben a kedvencem évszakom. Imádom, ahogyan a természet elkezd a téli szunyókálásából, újra ébredezni, éledezni és szépen fokozatosan a legszebb formáját ölteni és pompázni a színekben. Szeretek arra ébredni, hogy a madarak csicseregnek az ablakunknál (pluszban a két kutyánk veszettül ugat) és ahogyan kilépek az ajtón, süt a nap, árad befele a lakásba a fényáradat. Ilyenkor feltöltődök a nap csodás erejével és élvezem, hogy a szürkeség már elvonult a távolba. Végre búcsút mondhatunk a rossz, szomorkás időnek. Sokat kávézok kint, élvezve a szellőt, a napsütést, azt, hogy végre több időt lehetek a természetben. Tudom, ilyenkor még változó az időjárásunk, de ebben ez a szép, hogy nem egyformák a nappalok, hogy minden napunkban van valami szépség, érdekesség. Ha jó az idő, akkor kint szoktam alkotni, írni és élvezem, hogy teli leszek energiával, ihlettel, ami kell is, ha ír az ember. Sokszor olyan is van, hogy csak ülök a szabadban és lazítok pár órát. Nézem a madarakat, ahogy repkednek egyik fáról a másikra, hallgatom az éneküket. A természet ilyenkor nagyon szép, főleg amikor nyílnak a virágok és virágoznak a fák. A kutyákkal is nagyobb sétákra indulunk és élvezzük, hogy végre több közös programunk lehet velük. Nagyokat játszunk a kertben és élvezik a társaságunkat, ha kint tevékenykedünk. 

Szeretünk kirándulni, sétálni a friss levegőn lenni. Több programot kezdünk el szervezni, többet megyünk el itthonról és már nem csak a négy fal között van életünk. Most is a hétvégénket a Mátrában töltöttük a barátok körében, szinte az erdő közepén. Nem volt térerő, internet és az időjárás végett nehezített volt a közlekedés az autóval, így volt időnk egy kicsit egymásra figyelni és lecsendesednünk, pihennünk. Jókat beszélgettünk, társasoztunk és sétáltunk az erdőben egy kicsit. Annyira csodálatos volt a táj, a látkép, ami elénk tárult, pedig még csak most kezd el éledezni igazán az erdő. Csend, nyugalom és békesség vett körbe minket. Etettük az őzeket és megfigyeltük őket egy kamera segítségével. Már ez is elegendő volt ahhoz, hogy teljesen kikapcsoljunk és szinte egyé váljunk a természettel. Felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak és ezeknél szerintem nincsen fontosabb.  

Aprónak tűnünk a hatalmas nagy rengetegben, a búja, hűs erdő közepén. Ott, ahol a madarak csicseregnek és a nap fényjátéka a szelővel versenyzik. Minden olyan szép, friss a levegő, csend, nyugalom és békesség minden felé. Csendesedünk mi is, ahogyan átvesszük a természet szoros ölelését. 

Egy ilyen kikapcsolódás után, viszont vissza kell rázódni a jelenbe a mindennapok forgásába, ami nehezen akar menni az elején. Szerencsére az időjárás egyre szebb lett itthon, így volt időm kint a szabadban folytatni a feltöltődésemet, ezzel is segítve, hogy átbillenjek a hétköznapi folyamatokra. Mint egy napelem kb. úgy működők, ami viccesen hangzik, de imádom, ha jó az idő, mert akkor a kedvem és a hangulatom is sokkal jobb. Az április teli van meglepetéssekkel, izgalmakkal és sok eseménnyel. Közeledik a húsvét, ahol rengeteg alkotásra van lehetőségünk, elővehetjük a kreatív oldalunkat és díszíthetjük a lakást, festhetjük a tojásokat és készülhetünk a locsolkodók hadára. Nagy sütések, főzések és egy kis családi összejövetellel is tölthetjük ezt az időt, ahol ismét kikapcsolhatunk a mindennapok zajából. Mi is családi körben leszünk a húsvéti időszakban, ahogyan azt általában tenni szoktuk és bízunk benn, hogy az idő is kegyes lesz hozzánk és lesz időnk barangolni a szabadban.  

Tavaszi életképek

Nektek, hogyan telik a húsvét? Szeretitek ezt az időszakot? Szeretitek a tavaszt? 

Fotó: Javon Swaby a Pexels oldaláról 

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

    3 hozzászólás

    Szólj hozzá

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük