Szeretet

Önzetlen szeretet

Szeretet, szerelem és odaadás. Három szó, három jelentés, mely sok ember életét meghatározza, mégis más a jelentésük mindenki számára. Nem vagyunk egyformák és éppen ezért is tud annyira színes lenni ezeknek a megfogalmazása. Számomra mindegyik egy fontos részt tölt be az életemben és mára már nem tudnék nélkülük létezni.  

 
Szeretet 
Mennyi mindent tudunk kifejezni a szeretet nyelvén azzal, hogy csak úgy tisztán szeretjük a másikat, önzetlenül. Figyelemmel, törődéssel vagyunk a másik iránt, aki érzi, hogy szeretve van. Jó olyan emberekkel körül venni magunkat, akikből a szeretet csak úgy sugárzik. Az élet megtanított arra, hogy olyanokkal legyek, akiknek számítok és fontos vagyok. Mára már csak azok vannak mellettem, akik tényleg számítanak. Ott voltak a nehéz időkben, támogattak, segítettek az utamban és a célok megvalósításában. Sok személy az elején kibukott mellőlem és fokozatosan építettem le az olyanokat, akik nem vittek előre, csak hátráltattak. Az én időm drága kincs, nem pazarolom olyanokra, akik nem érdemlik ezt meg. Hálás vagyok azért, hogy ennyi jó ember vesz körül, akik ilyen nagy szeretettel, bizalommal és támogatással vannak felém. Az ilyen csodás személyekért éri meg tenni és időt szánni rájuk. Az a legértékesebb egy ember életében, mikor azt tudja mondani: vannak, akik mellettem vannak és szeretnek.

A szeretet bennük van:

Család

Férj

Barátok

Mind a három nélkülözhetetlen számomra és nagy becsben tartom őket. 
 

Szerelem 
Lehet valaki annyira szerelmes, hogy lehozná a csillagokat is a másiknak, csak hogy megmutassa mennyire szereti. Nekem elég volt az is, hogy mellettem volt amikor minden rosszra fordult és kilátástalan lett. Pedig mondhatta volna, hogy ő nem tudja ezt a terhet cipelni és normális életet szeretne, de nem így tett. Helyette velem volt és kitartott, még a legnehezebb időkben is. Félre tett és feláldozott mindent, hogy ott legyen velem. Megkérte a kezemet, majd elvett feleségül, mert ennyire fontos voltam a számára és nagyon szeretet. Nem csillagokat hozott le nekem, hanem magát és az önzetlen odaadását, szerelmét. Nekem nem is kell több, hiszen ezek bőven elegek számomra és drágábbak, mint a csillagok. Sokkal többet jelent az ilyen fajta szerelem, mint az a sablonosság, ami a mai világban zajlik. Ez egy őszinte és igaz szerelem, ami sajnos nagyon ritka és meg kell becsülni. 
 

Odaadás 
Egy közös pont az életünkbe, ami összeköt minket. Mind a ketten kellő odaadással vagyunk a másik felé. Megbízunk egymásban, kitartunk és hűségesek vagyunk. Ragaszkodunk egymáshoz még az évek múlásával is, aminek a száma egyre csak nő. Figyelmet fordítunk a másikra, még akkor is, ha éppen rossz a kedvünk és nem vagyunk jó passzban. Arra törekszünk, hogy minden napunk boldog, vidám és szeretetteljes legyen. Lelkesedéssel vágunk bele minden közös új dologba, hiszen tudjuk, hogy együtt mindent könnyebb véghez vinni. Egymás segítői, támaszai és társai vagyunk ebben a nagyon nehéz és kiszámíthatatlan világban. Szeretnénk, ha az évek múlásával is megmaradna a tisztelet egymás felé és a megbecsülés. Az odaadás már az életünk része lett, ami beépült a minden napjainkba és kölcsönösen zajlik közöttünk.  

 
Hatalmas nagy szavak, melyeknek nagy jelentőségük van és számomra mégis egy a közös bennük, hogy így születik meg a Mi. Ezek nélkül, csak te és én lennénk, de összefonódva, szorosan kapaszkodva alakul meg ez a fontos kötelék, ami a Mi-t jelképezi. Mi így vagyunk egy egész: szeretet, szerelem és odaadás.  


 
Fotó: Oleg Magni a Pexels oldaláról 

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

    Szólj hozzá

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük