Szeretet

Légy vidám, jókedvű és boldog!

Gyógyító ereje van, ha vidámak, boldogok vagyunk és úgy állunk a világ furcsa körforgásához, hogy mindezt jókedvűen tesszük. Rengeteg csodás dolog lehet az életben, ami pozitív hatással lehet ránk és a lelkünknek is nagyon jót tesz, feltölt minket teljes egészében. 

Mit tegyünk azért, hogy vidámak, jókedvűek és boldogok legyünk?  

Nem kell nagyon túl gondolni ezeket, hiszen elég, ha a környezetünkből táplálkozunk ezekkel a csodaszerekkel és máris jobban leszünk tőle. A család, a szerelmünk és a barátok ereje sokat segíthet ezen a téren is.  

Például ilyen formákban: 

 • Közösen töltött idők 
 • Nevetések 
 • Játékok 
 • Önfeledt szórakozás  
 • Őszinte beszélgetések 
 • Családi összejövetel 
 • Közös ebédek 
 • Séta a párunkkal, barátokkal vagy családdal 
 • Közös filmezés 
 • Baráti találkozások 
 • Sütögetés, grillezés 
 • Kávézás 
 • Csacsogás a minden napokban 
 • Vagy csak egy laza videó beszélgetés 

Ezek már elegek ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat és feltöltődjünk teljesen. Olyan mozzanatok ezek, melyek csekély ráfordítással is sokat tudnak segíteni és nagyon pozitívan hathatnak az emberre és a szervezetre egyaránt. 

Mindenkinek saját maga kell kitapasztalnia, hogy melyek azok a dolgok, amik jó hatással vannak rá és előrébb viszik a boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet felé, hogy melyek azok a mozzanatok, amik örömmel töltik el. Vegyük magunkat körbe olyan emberekkel, akik feltöltenek minket, jó hatással vannak ránk és mi is legyünk mások boldog kulcspontjai az életben. Beszéljünk ki magunkból mindent, amit csak tudunk, hiszen azzal is rengeteg terhet veszünk le a vállunkról és kiadunk magunkból mindent. Ha mások is kibeszélnék a rájuk nehezedő nyomást, akkor azt is hallgassuk meg, hiszen ez is sokat számít a másik félnek és rá is nagyon jó hatással lesz. Tartsuk szem előtt az ő igényeit is és ezen a téren se legyünk önzők. Szerintem nincsen fontosabb a világon, ezeknél az értékes és hasznos pillanatoknál. 

 
Boldognak lenni és élvezni minden percet, amit az élet ad nekünk, talán a legcsodálatosabb érzés ezen a világon. Az, hogy tudjuk vannak olyan személyek, akiknek a jelenléte, szavai és tettei pozitívan hathatnak ránk, felemelő érzés. Olyan, mint egy hatalmas nagy energia löket a testnek és léleknek is egyaránt. Szerintem a kölcsönösség itt is nagyon fontos, hiszen nem csak kapni jó, de adni is és ez így lesz egy szép kerek egész az életünkben. A boldogságunk kulcsa a kezünkben van, csak tudnunk kell, hogy melyik ajtót nyitja. Ha jó zárba helyezzük az életünk teli lesz örömpercekkel, vidámsággal, bátorító szavakkal. Viszont, ha nem jó a zár, akkor ilyen csodás érzésekben nem igazán lesz részünk és az életünk olyan semmitmondó, sivárrá válhat. Érdemes tehát kutakodni, hogy jó helyen legyünk és részünk legyen minden jóban, amit az élet számunkra nyújtani tud. Meg kell találni a biztos pontokat az életben és azokat jó szorosan magunk mellett tartva óvni, őrizni és ápolni kell. Gyógyítsuk a lelkünket, testünket és elménket minden hasznos pozitív jóval, hogy teljesek legyünk. 

A leterhelt és gondterhelt világban, ahol az embereknek nincs ideje egymásra és egyre nehezebb a beszélgetés, találkozás ez a folyamat is nagyon nehezen megy. Pedig rengetek mindenben tudna nekünk segíteni, ha nyitottabbak és befogadóbbak lennénk és változtatnánk ezeken a rossz szokásainkon. Legyen időnk egymásra és arra, hogy boldogok legyünk csak úgy igazán önfeledten és vidáman. Az élet elmegy mellettünk, mint egy gyorsvonat és mi ezt csak szépen végig nézzük a vágány mellett, ha nem váltunk rá jegyet. Ne hadjuk elveszni ezeket az értékes pillanatokat, amik öröm percekkel tölthetnek fel és teljes mértékben pozitívan hatnak ránk. 

Ezért legyünk nyitottak és próbáljuk megtenni a következőket: 

 • Lássuk meg mindennek a jó oldalát, azt, hogy milyen céllal is van jelen az életünkben. 
 • Kezdjünk el kicsit más szemmel látni mindent.  
 • Ne fosszuk meg magunkat a boldogságtól, az öröm percektől. 
 • Legyünk lazábbak és rugalmasabbak egymással. 
 • Szeressünk, nevessünk 
 • Kezdjünk el szortírozni azok a személyek között, akik nem visznek minket előre. Nem jó, ha van egy rossz lehúzó erő, ami még az energiánkat is kiszipolyozza. Az ilyen egyének nélkül sokkal stabilabb, magabiztosabb, boldog és vidám lesz az életünk.  

Merjük ezeket is meglépni, hiszen akkor leszünk csak igazan önmagunk és teljesek. Ezek is csak előre fognak minket vinni, még ha az elején nehéz is ezt megtenni. Légy erős és bátor, hiszen a kezedben van minden, ami a boldogságodhoz vezethet! 
 
Én vidám, jókedvű és boldog életet élek, még ha néha nagy pofont is kapok az élettől. Tudom, hogy mindent én irányítok és tudok táplálkozni a körülvevő jó emberek végtelen szeretetéből, a jóból, amit adnak nekem. Feltöltenek energiával és minden percem boldog és kiegyensúlyozott általa. Ezt az érzést és a szeretet löketet magamra tudom fordítani úgy, hogy jól legyek és igazán boldogan, vidáman tudjak élni. 

Ha boldogok vagyunk, akkor már a kezünkben van az a kulcs, ami nyitja a jó ajtó zárját és akkor már csak az számít, hogy bátran átlépjünk rajta.  

Fotó: Elle Hughes  a Pexels oldaláról 

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  3 hozzászólás

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük