Elfogadás-feldolgozás

Legyél a saját világod irányítója!  

Időnként elfelejtkezünk saját magunkról, túlhajszolva próbálunk megfelelni mindennek, amit a világ elvár tőlünk. Ez nem csak testileg, de szellemileg és lelkileg is egy olyan szakaszra visz minket, ami nem jó hosszú távon. Nem figyelünk arra, hogy pihennünk, lazítanunk és magunkra is kell időt fordítani. Szinte elveszítjük az irányítást a saját életünk felett. 

Meg kell tanulnia lassítani a tempón és elmerülni a saját gondolatainkban a saját kis világunkban. Kell egy kis idő önmagunkra és arra, hogy ne csak az elvárásoknak éljünk. Vannak kötelezettségeinek, ezt mindenki jól tudja, de egyensúlyt kell teremteni minden között. Nem lehet, hogy a magunk jóléte, ideje és egészsége a háttérbe szoruljon azért, mert mindent tökéletesen akarunk csinálni, hajszolni. Rá kell jönnünk az élet örömeit, csak úgy érjük el, ha magunk is rendben vagyunk. Nem lehet a végtelenségig hajszolni mindent, hiszen az nem vezet jóra. Legyél a saját világod irányítója! Követeljük ki az élettől a mindennapi teendőktől a magunk idejét és jólétét. Az élet, csak elsuhan mellettünk, ha nem úgy élünk, ahogy az nekünk is megfelel. Nem tudjuk úgy élvezni, ahogyan kellene és ez vezet a teljes összeomláshoz hosszabb távon. Feszültek vagyunk, idegesek és csak feszengünk a saját kis életünkben, mert nem találjuk a helyünket. Ezek nem egészséges dolgok és még megterhelik is a szervezetet. Valahogy a mai világban, mi emberek elfelejtettünk igazán élni. Szinte robot funkcióban működünk és éljük a napjainkat, követve a berögzült sémáinkat és szokásokat. Mindennek és mindenkinek megakarunk felelni, úgy mond 200%-on akarunk teljesíteni, ami nem a megfelelő életvitel.

Kérdezem én, hol vagyunk mi ilyenkor a ranglétrán? Hol vannak a saját érzéseink, szükségleteink és pihenésünk? Szerintem sok esetben még mindig az a válasz, hogy: Az utolsó helyre tesszük magunkat. Mindent és mindenki mást előrébb helyezünk, mintha mi nem lennénk annyira fontosak. Pedig ez egy nagy tévedés! Foglalkozzunk többet a saját magunk érzéseivel, gondolataival hiszen, ha mi nem tesszük meg ezeket a lépéseket, más sajnos nem fogja helyettünk megtenni. Apránként haladva, mindenen tudunk változtatni, csak el kell határozni, hogy IGEN IS LÉPNI FOGOK VÉGRE! Egyik napról a másikra nem várhatunk csodát, de ha teszünk magunkért, akkor örömünket leljük majd mindenben. A változás bennünk kezdődik és kihatással lesz a környezetünkre, ami jó dolog tud lenni.

Tippek a változáshoz: 

 • Legyen saját terünk (Attól, hogy van családunk, házasok vagyunk, esetleg kapcsolatban élünk. Nem jelenti azt, hogy mi, mint saját egyén megszűntünk létezni. A saját idő, tér kell ilyenkor is. Ez lehet egy kis lazítás a kertben, vásárlás egyedül, séta, esetleg pár nap a barátokkal, alkotás stb.) 
 • Merjünk NEMET mondani (A túl sok igen és a bólogatás ne legyen lételemünk. Merjünk többet nemet mondani bármire, ami nekünk nem megfelelő!) 
 • Kérjünk segítséget, ha arra van szükség (Mikor úgy érezzük, hogy minden ránk hárul, nyugodtan kérhetünk segítséget a családtól. Jó a terheket, munkát megosztani és így lesz időnk magunkra.) 
 • Több lazítás és kevesebb stressz  
 • Szabjunk határokat az életünkben (Legyen olyan határ amire már azt mondjuk, hogy oké, de ezt én már nem fogom megtenni, vagy nem lesz úgy. Nálam ezek a határok és kész, fogadd el.) 
 • Beszéljünk az érzéseinkről, ha már kezd sok lenni minden (Egy jó beszélgetés, lelkizés nagyobb rálátást nyújt a másiknak az érzelmi világunkról. Az is jó, ha a barátunknak, barátnőnknek beszélünk arról, hogy mi zajlik éppen bennük.) 
 • Vegyük kezünkbe az irányítást 
 • Szelektáljunk az életünkben (Nem kellenek a negatív emberek a hamis barátok, az olyan kapcsolatok, amik hátrafelé húznak, nem pedig előre visznek minket.) 

Az Én életem az Én világom. Nemet mondok, mert úgy érzem. Nemet mondok, mert megtehetem. Számomra a nem az NEM! 

Amikor ezek közül változtatunk pár dolgon, akkor rengeteg pozitív hatás fog minket érni. Sokkal produktívabbak és összeszedettebbek leszünk és a környezetünk is biztosan örömmel veszi majd ezeket. A világunk egy új fejezethez érhet, méghozzá a saját magunkért tett boldogság fejezetéhez. Merjünk lépni, merjünk tenni azért, hogy az életünk olyan legyen, amilyet mi szeretnénk. 

Fotó: Kristina Paukshtite a Pexelsről

Ha tetszik a blogom és szeretnéd az elsők között olvasni új posztjaimat, kérlek jelezd az alábbi űrlap segítségével! 

  Egy hozzászólás

  • Ninaa

   A mai világban ez igen fontos. Mindig és szinte mindenki az “énidőt” sulykolja, mutatja, de vajon ebből mennyi igaz? Mennyire figyelnek oda magukra az emberek. Nagyon jól összeszedted, hogy mikre kell koncentrálni. Köszönöm a bejegyzést. Bár én tudatosan próbálom így élni az életem, hogy jusson mindig magamra is idő, de még mindig a nemet mondás a legnehezebb dolog számomra. Viszont igyekszem ^^.

   Köszönöm tényleg ♥

  Szólj hozzá

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük